Jaarboek Twente 2021 verschijnt op 30 oktober

Het Jaarboek Twente 2021 ligt vanaf 30 oktober 2020 in de boekhandel en is vanaf die datum ook te bestellen bij  Uitgeverij Twentse Media.

Muziek en sport in Twente

Almelosche Voetbalclub Heracles landskampioen! We schrijven 1927 en het blijft onvergetelijk, ook de bijbehorende gouden horloges. Jaarboek Twente 2021 beschrijft de euforie van toen.

Opera Forum, Paul Pella en Chris Burgers: uit hun pionierswerk kwam de Nederlandse Reisopera voort – u leest erover in deze zestigste jaargang.

Wielerdorp? Twente kent er wel zes, maar toch moet Enter de hoogste Twentse eer gegund worden  vanwege de vele kampioenen en wieleractiviteiten – we gaan er dan ook op bezoek, bij de winnaars van een halve eeuw geleden.

Terang Bulan in Tukkerland, ofwel het bijzondere verhaal van de jonge muzikanten van Indische afkomst die vanaf de jaren 50 de populaire muziek in Twente sterk beïnvloedden. Rock ’n roll in Twente? Die begon met Indo-rock.

Wat deu Desmond van Oostrom oet Hengel in ’93 in den pub, doar in Londen?” Het antwoord is: Bob Dylan en het laatste woord hierover is aan zestien dichters die Dylan’s Desolation Row tot hun inspiratiebron maakten, voor Jaarboek Twente 2021 – maar dan kats in t Plat.

Verder leest u over De 1000 Idioten Records, over Alphons Gaalman’s leven voor muziek, de Drentse arbeidersbuurt in Enschede en hun eigen club UDI, over Twentse textielmoeheid, de Gerardusprocessie in Overdinkel en nog meer.